TGS Worldwiden Mikko Heikkilä rallivoittoon Mikkelissä

Mikko Heikkilä. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin suomenmestaruussarja jatkui viikonloppuna Mikkelissä, jossa ajettiin kauden kuudes ja toiseksi viimeinen osakilpailu. Rallin voittoon ajoi ylivoimaisen esityksen jälkeen TGS Worldwiden Mikko Heikkilä. 

Seitsemän erikoiskoetta ympäri Etelä-Savon upeita maisemia kiertänyt ralli oli alusta asti Mikko Heikkilän hallinnassa. Viidelle ensimmäiselle erikoiskokeelle pohja-ajat ajanut Heikkilä ei antanut muille mahdollisuuksia ja lopussa voitiin jo varmistella kauden avausvoittoa, joka on ollut monta kertaa jo lähellä. – Todella hyvät fiilikset. Voitto on kiertänyt meitä pitkään, ja parin läheltä kiertäneen kilpailun jälkeen se lopulta tuli. Mestaruus jää ratkaistavaksi Kouvolaan ja mahdollisuudet ovat mihin vain, Heikkilä fiilisteli. 

Heikkilän kanssa koviten SM1-luokan Suomen mestaruudesta kamppailee Emil Lindholm, joka joutui Mikkelissä keskeyttämään toiselta sijalta tekniseen vikaan. Lindholm jatkaa kuitenkin luokan kärjessä kahdeksan pisteen erolla Heikkilään ennen kauden viimeistä osakilpailua. – Kaikkemme teimme, mutta ralli oli jätettävä tällä kertaa kesken  Jos olisimme tulleet tämän rallin läpi niin meille olisi mestaruuteen riittänyt kuudes sija. Kouvolassa taistellaan, Lindholm lupasi. 

TGS:n kolmannelle Škoda-kuljettajalle, Teemu Asunmaalle Mikkelin ralli osoittautui haasteelliseksi, vaikka lopputuloksissa tulikin neljäs sija. Eroa Heikkilään kertyi kuitenkin reilu minuutti. – Auto sammui jarrutuksessa ja meni sitä kautta vähän pitkäksi, ja käytiin pellon kautta kiertämässä auto. Muutoin ei mitään isompia tilanteita, ei vain kulje. Ison tien ajaminen on huonoa, ei luota nuottiin yhtään ja ajo tuntuu väkinäiseltä. 

Asunmaa omaa edelleen mahdollisuudet SM-mitaliin ja sitä kohti ajatukset onkin jo suunnattu. 

– Kouvolaan onneksi on aikaa, suunta on vain ylöspäin ja sinne pyritään, Asunmaa päättää. 

Mikkelissä mukana oli myös tiimin huoltomiehenä yleensä toimiva Henri Taivalantti Ford Fiesta R2:lla. Taivalantin sijoitus oli SM4-luokassa yhdeksäs. 

Rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan 30.9.-1.10. Kouvolassa. 

Tuloksia – SM1-luokka

1. Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo 51:12,7
2. Juha Salo – Mikko Markkula Škoda Fabia Rally2 Evo +43,5
3. Egon Kaur (EE) – Silver Simm (EE) Volkswagen Polo GTI R5 +45,4
4. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo +1:21,7

Tiimimestaruuspisteet 6/7 osakilpailua:

1. Printsport Junior Team 269p
2. Co-Motorsport 261p
3. Printsport 199p 
4. TGS Škoda Team 184p
5. Rautio Motorsport 151p 

TGS Worldwide verkossa:

www.tgs.fi
www.facebook.com/TGSWorldwide
www.instagram.com/tgs_worldwide_motorsport/

Teksti: Patrick Rupponen / TGS Worldwide -tiedotus

Jätä kommentti