TGS Worldwiden kuljettajat valmiina Mikkelin haasteisiin

Emil Lindholm. Kuva: Hannu Rainamo

Toni Gardemeisterin kipparoima TGS Worldwide suuntaa Mikkelissä ajettavaan Rallin SM-kauden viimeistä edelliseen kilpailuun neljän auton huoltokatraalla. SM1-luokan Skoda-kuljettajat Emil Lindholm, Mikko Heikkilä ja Teemu Asunmaa ovat kaikki taistelussa luokan mitaleista. 

Luokan kärjessä reittiä puhdistamaan lähtee Emil Lindholm, jolla on voitolla mahdollisuus varmistaa toinen perättäinen luokan Suomen mestaruus. Mestaruuden varmistaminen ei kuitenkaan ole Lindholmin prioriteettilistan kärkipäässä vielä Mikkelissä. 

– Tilanne SM-pisteissä on hyvä, mutta totta kai talvella Riihimäellä ajettua kauden heikointa tulosta (12) lähdemme Mikkelissä ensisijaisesti kohentamaan. Se on tavoitteemme. Meidän ei myöskään ole pakko keinolla millä hyvänsä voittaa. Mutta totta kai lähdemme hyvää sijoitusta hakemaan, Lindholm kertoo. 

Mikko Heikkilä. Kuva: Hannu Rainamo

Mikko Heikkilä on ajanut Kuopion osakilpailua lukuunottamatta palkintopallille kauden jokaisessa osakilpailussa, mutta voitot ovat vielä kiertäneet viime hetkien virheiden takia. Mikkelistä Heikkilä toivookin onnistumista. 

– Vauhti on ollut alueella ja samalla otteella jatketaan, mutta onnistuminen on kiertänyt meitä koko kauden. Toivottavasti kaikki palaset osuvat tänä viikonloppuna kohdalleen, mutta en lähde sitä sen enempää miettimään, Heikkilä sanoo. 

Luokan pistenelosena matkaan starttaa Teemu Asunmaa, joka jahtaa kauden kolmatta täyosumaa. Asunmaalla on riittänyt viime ajat kiirettä kilpailurintamalla. 

Teemu Asunmaa. Kuva: Hannu Rainamo

– Ollaan oltu nyt puolitoista viikkoa ilman rallihommia. Viime viikolla palattiin Liettuasta kotiin eikä olla vielä ehditty ajaa testiä, mutta käydään torstaina varmistamassa että mies ja auto pelaavat. Tällä kertaa valmistaudutaan vapaa-ajan kautta, Asunmaa kertoo. 

Mikkelissä on viime vuodet totuttu ajamaan talvella. Asunmaa arvioi että reitin luonne saattaa muuttua paljonkin totutusta. 

–  Luulen, että tänä vuonna on isompaa tietä talvella ajettuihin kilpailuihin verrattuna. Talvella osa teistä oli niin pieniä, että niitä tuskin pystyy kesällä ajamaan. Mielenkiintoista nähdä, millainen reitti on luvassa.

Tiimin väreissä Mikkelissä nähdään myös Ford Fiesta R2:ta kuskaava, vuoden 2020 junioreiden Suomen mestaruuden voittanut, Henri Taivalantti, jota on viime aikoina totuttu näkemään TGS-tiimissä huoltomiehenä. Kotikisansa ajaksi Taivalantti vaihtaa kuitenkin työhaalarit ajohaalareihin. 

SM Ralli Mikkelissä ajetaan lauantaina 27.8. seitsemän erikoiskoetta ja yhteensä 106 erikoiskoekilometriä. Kilpailua voi seurata tuttuun tapaan suorana Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta. 

Kilpailunumerot:

Emil Lindholm #1 Škoda Fabia Rally2 EVO
Mikko Heikkilä #3 Škoda Fabia Rally2 EVO
Teemu Asunmaa #4 Škoda Fabia Rally2 EVO
Henri Taivalantti #35 Ford Fiesta R2 

SM Ralli Mikkeli aikataulu:

Lauantai 27.8.

10:00 LÄHTÖ Mikkelin Satama
10:39 EK1 Sattila / 14,99 km
11:26 EK2 Punkka / 21,10 km
12:30 HUOLTO Mikkelin Ravirata
14:05 EK3 Hangastenmaa 1 / 14,90 km
14:42 EK4 Hännilä / 10,40 km
15:21 HUOLTO Mikkelin Ravirata
16:56 EK5 Hangastenmaa 2 / 14,90 km
17:59 EK6 Pistohiekka / 14,99 km
18:25 EK7 Maljala / 14,99 km
19:51 MAALI Mikkelin Satama

Livetulokset: https://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Livetulokset.html

Tiimimestaruuspisteet 5/7 osakilpailua:

1. Printsport Junior Team 226p
2. Co-Motorsport 211p
3. Printsport 164p 
4. TGS Škoda Team 159p
5. Rautio Motorsport 118p 

TGS Worldwide verkossa:

www.tgs.fi
www.facebook.com/TGSWorldwide
www.instagram.com/tgs_worldwide_motorsport/

Teksti: Patrick Rupponen / TGS Worldwide -tiedotus

Jätä kommentti