Haapamäelle karvas pettymys Hyvinkäällä – ”Ei parane vaipua synkkyyteen” 

Henri Haapamäki. Kuva: Toni Ollikainen

Rallicross SM-sarjan neljäs osakilpailu Hyvinkään Vauhtipuistossa päättyi SuperCar-luokassa kilpailevan Henri Haapamäen osalta tekniikkaongelmiin semifinaalivaiheessa. 

Pistekolmosena Hyvinkäälle saapunut Haapamäki ei saanut kisaan parasta mahdollista starttia, kun heti ensimmäisessä alkuerässä tuloksena oli keskeytys lähtökiihdytyksen jälkeen vetonivelen hajottua. 

– Vaihdettiin uudet vetonivelet edellisen kisan jälkeen, jotka olivat erimerkkisiä kuin normaalisti käyttämämme. Aika pehmeitä olivat näemmä kun neljännellä startilla sanoivat jo sopimuksen irti. 

Toisessa alkuerässä auto toimi moitteetta ja sijoitus oli tutun kilpakumppani Mika Liimataisen jälkeen toinen. Kolmas alkuerä toi saman sijoituksen ja kokonaispisteissä Haapamäki oli Jere Kalliokosken ja Liimataisen jälkeen kolmas. 

Henri Haapamäki. Kuva: Merita Mäkinen

Ensimmäiseen semifinaaliin Kalliokosken kanssa eturivistä startannut Haapamäki sai hyvän lähdön ja pääsi aivan Kalliokosken kantaan kiihdytyksen jälkeen. Kalliokoski piti kuitenkin tehokkaammalla autollaan Haapamäen takana ja sai lopulta ajella rauhassa voittoon. Haapamäki oli jo ajamassa varmalta näyttäneeseen kakkossijaan ja lunastamassa finaalipaikkaa, kunnes toiseksi viimeisellä kierroksella Fiestan meno sammui kuin saunalyhty keskelle rataa. 

– Saatiin hyvä lähtö ja pari kierrosta siinä pysyttiin ihan hyvin Jeren kyydissä. Sen jälkeen päätin, että annetaan Jeren mennä ja satsataan kaikki paukut finaaliin. Toiseksi viimeisellä kierroksella sitten vaihteiston pääakseli tai keskilukko murtui autosta ja veto pyöristä katosi täysin, Haapamäki kertoi. 

– Karvainta tästä tekee sen, että Liimataisellakin oli tänään ongelmia, joten nyt olisi ollut todella hyvät mahdollisuudet nousta jopa sarjakärkeen. Nyt laskeskellaan pisteitä ja katsotaan mitä tuleman pitää. Aivoon ottaa suuresti, mutta ei tässä parane vaipua synkkyyteen vaikka vähän koettelee. 

– Varmaa on se, että Honkajoella vedetään vielä kerran ja sinne on saapumassa iso joukko tukijoita ja faneja kannustamaan, joten siitä se ei ainakaan kiinni jää, Haapamäki päätti. 

Rallicross SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan Pesämäen Moottoriradalla, Honkajoella lauantaina 17.9. 

Tulokset SuperCar – Rallicross SM, Hyvinkää

1. Jere Kalliokoski 
2. Antti Suutarinen
3. Anssi Hyttinen
4. Rasmus Tuominen

7. Henri Haapamäki 

Pisteet Supercar – Rallicross SM, 4/5 osakilpailua

1. Mika Liimatainen 100p
2. Jere Kalliokoski 84p 
3. Henri Haapamäki 81p
4. Antti Suutarinen 77p 
5. Jari Putkinen 62p 

Henri Haapamäki RX somessa 

Facebook: https://www.facebook.com/haapamakiracing1
Instagram: https://www.instagram.com/haapamakiracing/
YouTube: https://www.youtube.com/c/HAAB%C3%84G

Teksti: Henri Haapamäki RX -tiedotus / Patrick Rupponen

Jätä kommentti