TGS:n Lindholm ja Heikkilä kärkisijoille Pohjanmaalla

Emil Lindholm. Kuva: Taneli Niinimäki

Ralli SM-sarjan kauden 2022 viides osakilpailu kilpailtiin perjantaina ja lauantaina Seinäjoen ympäristössä ajetussa SM Pohjanmaa Rallissa. TGS Worldwiden Emil Lindholm ja Mikko Heikkilä kävivät kurakelissä hurjan kamppailun SM1-luokan voitosta. 

TGS Škoda Teamin kaksikko Emil Lindholm – Mikko Heikkilä ajoivat koko kilpailun aivan toistensa kannassa Heikkilän johtaessa lähes koko kilpailun. Viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä kaksikon välillä oli eroa vaivaiset 4,8 sekuntia. 

Ensimmäisenä erikoiskokeelle startannut Heikkilä otti erikoiskokeen varman päälle, sillä koko päivän kestänyt sade oli tehnyt erikoiskokeesta erityisen liukkaan ja yllätyksellisen. Lindholm sen sijaan liisi erikoiskokeen läpi sen verran vauhdikkaasti, että taululle ilmestyi reilun 11 sekunnin pohja-aika, joka varmisti voiton Lindholmille. Eroa tiimikaverusten välille jäi lopulta 6,9 sekuntia. 

– Rehellisesti sanottuna en tiedä miten onnistuin ajamaan noin hyvän ajan rallin viimeiselle erikoiskokeelle. Positiivisella tavalla yllättynyt tässä pitää olla, sarjan kannalta ei oikein paremmin olisi voinut mennä, Lindholm tunnelmoi. 

Lindholm vankisti samalla asemiaan luokan suomenmestaruustaistelussa. Heikkilä sen sijaan nousi luokassa nyt kolmanneksi. 

Mikko Heikkilä. Kuva: Taneli Niinimäki

–  Toiseksi viimeinen erikoiskoe tuli hyvin ja sillä onnistuttiin, mutta viimeinen ei sujunut ollenkaan. Tie oli äärimmäisen liukas ja vallitsevissa olosuhteissa varmistin maaliintulon ja sen mukana tulevat SM-pisteet, Heikkilä kertoi. 

Tiimin kolmas suojatti Teemu Asunmaa joutui sen sijaan keskeyttämään kilpailun avauserikoiskokeella sattuneen rajun ulosjon jälkeen. 

Teemu Asunmaa. Kuva: Hannu Rainamo

– Noin kilometriä ennen maalia ollut oikea-vasen mutkayhdistelmä meni oikean osalta vähän leveäksi ja tuli kiire kääntää vasempaan. Yritin pelastaa tilanteen ajamalla auton suoraan pellolle, mutta auto tökkäsi ojan reunaan ja siitä katolleen, Asunmaa kertasi ulosajoon johtanutta tilannetta. 

Ralli SM-sarja jatkuu kesätauon jälkeen 26.-27.8. Mikkelin SM-rallilla. 

Tulokset SM1-luokka:

1. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 1:05:42,3
2. Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo +6,9
3.  Egon Kaur (EE) – Silver Simm (EE) Volkswagen Polo GTI R5 +29,1
4.  Aleksi Röyhkiö – Antti Haapala Volkswagen Polo GTI R5 +2:24,4
5. Anssi Valkonen – Jani Pohto Škoda Fabia R5 +2:39,0

Tiimimestaruuspisteet 5/7 osakilpailua:

1. Printsport Junior Team 226p
2. Co-Motorsport 211p
3. Printsport 164p 
4. TGS Škoda Team 159p
5. Rautio Motorsport 118p 

TGS Worldwide verkossa:

www.tgs.fi
www.facebook.com/TGSWorldwide
www.instagram.com/tgs_worldwide_motorsport/

Teksti: Patrick Rupponen / TGS Worldwide -tiedotus

Jätä kommentti