TGS Worldwiden kuljettajat valloittivat palkintosijat Turussa

Kuva: Jani Salonen

Ralli SM-sarjan kauden 2022 neljäs osakilpailu kilpailtiin perjantaina ja lauantaina Turun seudulla SM Mad-Croc Länsirannikon Rallissa. TGS Worldwiden kuljettajakolmikko Emil Lindholm, Teemu Asunmaa ja Mikko Heikkilä kamppailivat voitosta aina kilpailun viimeiselle erikoiskokeelle saakka.

Kilpailu eteni äärimmäisen tasaväkiseen tahtiin aina loppuhuipennukseen saakka. Mikko Heikkilä johti kilpailua yhtä erikoiskoetta lukuun ottamatta aina viimeiselle erikoiskokeelle saakka. Kilpailun neljän kärki oli vaivaisen 7,3 sekunnin päässä toisistaan ennen ratkaisupätkää.
 
Ralli sai kuitenkin dramaattisia piirteitä, kun neljäntenä ollut Egon Kaur kärsi rengasrikon ja putosi 20 sekunnin päähän. Heikkilä sen sijaan pyörähti erikoiskokeella ja putosi kolmanneksi. Toisena ollut Asunmaa kuittasi näin ollen voiton, Lindholmin noustessa toiseksi. 

– Todella hyvät fiilikset. Viimeinen veto oli hyvä, viimeistä edeltävässä olisi ollut parannettavaa. Hankala spekuloida mihin asti olisi riittänyt lopputuloksissa, mutta tänään kilpailu kääntyi meidän eduksemme, syntymäpäiväsankari Asunmaa tunnelmoi kisan päätteeksi. 

Lindholm jatkaa toisen sijan tuomin pistein edelleen SM1-luokan kärkipaikalla, kun kautta on jäljellä vielä kolme osakilpailua. 

–  Kyllä tämä oli kovatasoisin SM-ralli, jonka olen ajajaurallani ajanut. Lähtöpaikkani oli mikä oli ja olen siihen itse syypää, mutta tässä kisassa taso oli hurja. Jo perjantain asfalttierikoiskokeet näyttivät, mitä tuleman pitää, Lindholm arvioi.
 
Viimeisen podiumsijan napannut Heikkilä ruoti itseään kovin sanoin viimeisen erikoiskokeen maalissa. 

–  Oli hieno kilpailu tuohon pyörähdykseen asti, yritin kaikkeni. Nyt yritin hieman liikaa ja siitä nöyrät pahoittelut. Mutta ainakin yritettiin, tällä kertaa kävi näin.

Ralli SM-sarja jatkuu 17.-18.6. Seinäjoella, kun vuorossa on SM Pohjanmaa Ralli. 

Tulokset SM1-luokka:

1. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 50:09.6
2. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 +5.9
3. Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo +12.4
4. Egon Kaur (EE) – Silver Simm (EE) Volkswagen Polo GTI R5 +20.8
5. Juha Salo – Mikko Markkula Škoda Fabia Rally2 +23.3

Tiimimestaruuspisteet 4/7 osakilpailua:

1. Printsport Junior Team 183p
2. Co-Motorsport 161p
3. Printsport 127p 
4. TGS Škoda Team 116p
5. Rautio Motorsport 103

TGS Worldwide verkossa:

www.tgs.fi
www.facebook.com/TGSWorldwide
www.instagram.com/tgs_worldwide_motorsport/

Teksti: Patrick Rupponen / TGS Worldwide -tiedotus

Jätä kommentti