Tekniikkamurheet keskeyttivät Heikkilän Granada-rallin johtopaikalta – matka jatkui superrallisäännön turvin

Kuva: Felix Trigueros

Mikko Heikkilä on sijoittunut yhdeksänneksi ensin keskeytettyään tekniseen vikaan ja myöhemmin jatkettuaan kilpailua paikallisen superrallisäännön turvin Rallye Ciudad de Granadassa. Heikkilä johti kilpailua liki 40 sekunnilla ennen superrallisäännöstä johtunutta 10 minuutin aikasakkoa.

Mikko Heikkilä, 30, ja kartanlukija Samu Vaaleri, 24, ovat sijoittuneet yhdeksänneksi superrallisäännön turvin ensin keskeytettyään erikoiskokeella 6 tekniseen vikaan Espanjan sorarallisarjan osakilpailussa Rallye Ciudad de Granadassa. C.D. Plemar Sportin edellisen sukupolven Skoda Fabia R5:llä kilpaillut Heikkilä johti kilpailua 37,8 sekunnilla viiden erikoiskokeen jälkeen.

– Samat oireet kuin meillä Kuopiossa, eli kaasu lopetti toimintansa. Onneksi murheet iskivät kaupunkierikoiskokeella eivätkä metsässä. Saatiin auto nopeasti huoltoon ja superrallisäännön turvin takaisin pätkille. Harmi, ettei päästy ajamaan voitosta, mutta tällaista se välillä on.

Heikkilä jatkoi kilpailua erikoiskokeelta 7 ja ajoi koko kilpailun yhtä 1,30-kilometristä erikoiskoetta lukuun ottamatta. Superrallisäännöllä jatkaminen johti kymmenen minuutin aikasakkoon, jonka myötä Heikkilä sijoittui yleiskilpailussa yhdeksänneksi. Ajamistaan erikoiskokeista Heikkilä voitti kuusi.

– Loppupäivä keskeytyksen jälkeen meni hyvin, ajettiin vielä muutamat pohjat. Toiseksi viimeisellä EK:lla spinnattiin, mutta muutoin tultiin ongelmitta läpi ja alettiin saamaan jutun jujusta kiinni, ja vauhti reipastui sen myötä. Kovaa ei vielä ajettu, mutta sen verran vauhdikkaasti että ajosta pystyi nauttimaan. Saatiin hyvää kokemusta vähän rajummista teistä, joista ei oikein saada kokemusta Suomesta eikä monista muista Euroopan kilpailuistakaan. Kokonaisuutena oli todella hyvä päästä tänne harjoittelemaan sekä ajamista että nuotitusta.

Heikkilän kilpailuvuosi 2022 päättyi Granadan vuoristoteille, ja katseet on suunnattu jo kaudelle 2023. Kulunut vuosi toi Suomen mestaruuden lisäksi yleiskilpailun kolmannen sijan Liepajan ERC-osakilpailussa. Nurmijärveläiskuljettajan tulevan vuoden suunnitelmat ovat vielä avoimet.

– Valtavat kiitokset yhteistyökumppaneillemme, TGS:n tiimille sekä meitä kannustaneille vuodesta 2022. Vuosi oli loppujen lopuksi hyvä, vaikka siihen mahtui vaikeitakin ralleja. Ensi vuonna jatketaan, mutta mitään valmista kerrottavaa ei vielä ole.

Lopputulokset 10/10 ajetun erikoiskokeen jälkeen:

1. Joan Roma Cararach 1:04:46,8 Volkswagen Polo GTI R5 ESP
2. Juan Carlos Quintana Gonzalez +29,1 Skoda Fabia Rally2 Evo ESP
3. Daniel Alonso Villaron +32,8 Citroen C3 Rally2 ESP
4. Rodrigo Zeballos Aguirre +1:39,1 Skoda Fabia Rally2 Evo URY
5. Jose Luis Garcia Molina +2:16,8 Skoda Fabia Rally2 EvoESP

9. Mikko Heikkilä +8:21,7 Skoda Fabia R5 FIN

Teksti: Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus

Jätä kommentti