Täydellinen päätös tuhkimotarinalle – Jarkko Jylhä voittoon Seinäjoella

Jarkko Jylhä (oik.) ajoi EPUA Drifting SM-osakilpailun voittoon. Kuva: Loudlife Media / AKK

Drifting SM-sarjan viidennet pisteet kaudella 2022 jaettiin lauantaina 20.8. Routakallion radalla, Seinäjoella. Kisan voittoon nousi todellinen yllätysnimi Jarkko Jylhä, joka ajaa vasta ensimmäistä täyttä kauttaan SM-sarjassa. 

Routakallio Speedwayn alueelle rakennettu rata tarjosi yleisölle ja kuljettajille hienot puitteet ja kun kelikin suosi, saatiin paikalle tämän kauden ennätysyleisö seuraamaan upeaa kilpailupäivää. 

Kilpailun lajittelut eivät tarjonneet yllätysnimiä kärkipaikoille, kun lähes koko kauden lajitteluja dominoineet FPDA:n edustajat Juha Koskiniemi (94p) ja Juha Pöytälaakso (93p) olivat jälleen omaa luokkaansa. 

– Viimeiseen vetoon laitettiin All In, eli kaikki oli pelissä. Kaikki onnistui hyvin, joten tyytyväinen pitää olla suoritukseen, lajitteluvoittaja Koskiniemi kertoi. 

Lajittelujen kolmanneksi nousi SM-sarjassa harvakseltaan tällä kaudella kilpaillut Niko Määttälä (RADALLE UA), joka oli kolmas ja viimeinen 90 pisteen ylittäjä. Viiden kärjen täydensivät Kim Koski (VUA) ja Jiri Haapala (LapUA), jotka molemmat tyylittelivät 87 pistettä. 

Jylhän täydellinen tuhkimotarina

Kaaviossa neljän parhaan joukkoon suoriutuivat Koskiniemi, Määttälä, Tero Lahnakoski (FPDA) sekä Jarkko Jylhä (FPDA), jonka kisat olivat lähellä päättyä jo ennen lajitteluja. 

– Omassa autossa venttiili otti mäntään kiinni ja moottori sanoi sopimuksen irti. Meille oli jo Jyväskylästä tulossa vara-auto, mutta saatiin tästä lähempää onneksi BMW alle, Jylhä kertoi lajittelujen jälkeen. 

TOP 4:ssä vastakkain olivat Jylhä ja Koskiniemi sekä Lahnakoski ja Määttälä, joista Jylhä ja Lahnakoski etenivät sensaatiomaisesti finaaliin. Kyseessä oli ensimmäinen SM-finaali molemmille kuljettajille. Koskiniemi ja Määttälä ratkaisivat viimeisen palkintopallisijan kohtalon ja lopulta sarjajohtaja Koskiniemi nappasi kolmannen sijan. 

Äärimmäisen tasaväkisen finaalin päätteeksi Jylhä pääsi nostelemaan EPUA Drifting SM:n voittopokaalia. Tuhkimotarina sai alkunsa oikeastaan jo viime viikon sunnuntain Ahveniston kisassa, jossa Jylhä ajoi ensimmäistä kertaa lyhyellä urallaan palkintopallille ollen kolmas. Tarina sai täydellisen kruunun tänään, kun vuorossa oli sitten jo ensimmäinen osakilpailuvoitto, ja sekin laina-autolla, josta Jylhällä ei ollut metriäkään ajokokemusta ennen tätä päivää. 

– Oli kyllä ihan käsittämätön päivä, ei tätä usko vielä itsekään. Kiitos laina-autosta omistajalle, ilman sitä ei tässä oltaisi. Auto oli upea ajaa. 

– Tämä päivä jää kyllä mieleen pitkäksi aikaa, kyllä tätä pitää vähän ainakin juhlia, Jylhä tunnelmoi. 

Jarkko Jylhä. Kuva: Loudlife Media / AKK

Sarjan pistetilanteessa Koskiniemi kasvatti jälleen eroa Pöytälaaksoon ja on vahvasti menossa kohti Suomen mestaruutta. Eroa kaksikon välillä on ennen viimeistä osakilpailua 115 pistettä. Jylhä nousi voitollaan sarjan kolmanneksi ohi Jonathan Hastin (FPDA). 

Drifting SM-sarjan viimeinen osakilpailu, RADALLE.com Finals, ajetaan Jurvan Botniaringillä 17.9. 

Tulokset: EPUA Drifting SM 2022, Seinäjoki

Lajittelut TOP5: 

1. Juha Koskiniemi 94p 
2. Juha Pöytälaakso 93p 
3. Niko Määttälä 90p 
4. Kim Koski 87p 
5. Jiri Haapala 87p 

KAIKKI LAJITTELUPISTEET >>

Kokonaiskilpailu TOP5: 

1. Jarkko Jylhä
2. Tero Lahnakoski
3. Juha Koskiniemi
4. Niko Määttälä
5. Juha Pöytälaakso

KAIKKI TULOKSET >>

Alustava pistetilanne 5/6 osakilpailua TOP5: 

1. Juha Koskiniemi 495p 
2. Juha Pöytälaakso 380p 
3. Jarkko Jylhä 311p 
4. Jonathan Hast 270p 
5. Kim Koski 244p 

KAIKKI PISTEET >>
KUVAGALLERIA >>

Teksti: Drifting SM / Viestintä

Jätä kommentti