Pajari hallitsi Viron huippunopeat tiet – “Tuntuu hyvältä ottaa voitto täällä”

Kuva: Hannu Rainamo

Sami Pajari ja kartturi Enni Mälkönen ajoivat Viron MM-rallin Junior WRC-luokan voittoon. Voitto on Pajarille kuluvalla kaudella toinen, ensimmäisen tullessa kauden edellisestä osakilpailusta Portugalista. Voiton myötä Pajari siirtyi samalla MM-sarjan kärkeen. 

Pajarin avausvoitto MM-sarjassa tuli viime vuonna nimenomaan Virosta, joten kyseessä on samalla toinen Rally Estonian luokkavoitto putkeen. 

Pajari aloitti Viron MM-rallin tunnustellen ja saapui perjantain päivähuoltoon toisella sijalla, neljä sekuntia kotikisaansa ajaneen Robert Virveksen perässä. Huollon jälkeen Pajari otti tahdin komentoonsa eikä enää luopunut paikastaan koko kilpailun aikana.

– Meillä on nyt iso etumatka muihin, mutta matka on vielä pitkä, emmekä voi pitää mitään itsestäänselvyytenä, Pajari kertoi perjantain iltahuollossa. 

Lauantaipäivään Pajari starttasi vajaan minuutin johtoasemasta. Virveksen kärsiessä tekniikkaongelmista oli Lauri Joona siirtynyt toiseksi ja britti Jon Armstrong kolmanneksi. Pajarin ei näin ollen tarvinnut aivan viimeistä puristaa, vaan tavoitteena oli ajaa varovasti päivä maaliin. 

Päivähuollon jälkeisellä lenkillä Pajari kärsi pienistä tekniikkamurheista, mutta hallitsi kuitenkin tilanteen ja saapui viimeiselle yötauolle puolen minuutin johtoasemassa, ennen Armstrongia ja hurjan kirin tehnyttä Virvestä, joka oli puolestaan 15 sekunnin päässä kakkossijasta. 

– Koko huollon jälkeisellä lenkillä meillä oli pieniä ongelmia käsijarrun kanssa. Risteyksiä on Virossa paljon ja hävisimme luultavasti 0,5 sekuntia jokaisessa niistä. 

– Se ei ollut helppoa ja hidasti meitä hieman. Olen iloinen, että päästiin kuitenkin turvallisesti yötauolle, Pajari kertoi huojentuneena lauantain päätöserikoiskokeen jälkeen. 

Kuva: Hannu Rainamo

Sunnuntain ohjelmassa oli vielä kuusi erikoiskoetta ja lähes 80 erikoiskoekilometriä. Pajari ajoi pätkät varmasti maaliin ilman turhia riskejä, ja pääsi tuulettamaan kauden toista voittoa. Virves nousi hurjan kirin jälkeen Armstrongin ohi toiseksi, mutta kiri ei aivan riittänyt Pajarin haastamiseen.

– Tuntuu hyvältä ottaa voitto jälleen täällä, paljon suomalaisia faneja paikalla ja muutenkin hienoa kannustusta. Kuten uumoiltiin että perjantai näyttää kisalle suunnan, niin se myös tapahtui, Pajari tunnelmoi. 

– Isot onnittelut myös Virveksen autokunnalle hienosta kiristä kotiyleisönsä edessä, pistetaistollehan tämä teki hyvää, Pajari päätti. 

MM-pisteissä Pajari siirtyi kärkeen 85 pisteellä, Armstrong on toisena samalla pistemäärällä. Virves nousi kolmanneksi 83 pisteellä. 

Junior WRC-kauden viimeinen osakilpailu ajetaan 8.-11. syyskuuta Kreikassa. Tätä ennen Pajari ja Mälkönen ajavat kauden toisen WRC2-kilpailunsa Suomen MM-rallissa, johon kaksikko osallistuu Toksport WRT:n Skoda Fabia Rally2 Evolla. 

Tulokset – Rally Estonia

1. Sami Pajari – Enni Mälkönen (FIN) 3:13:58.6
2. Robert Virves (EST) +14.9
3. Jon Armstrong (GBR) +59.4
4. Lauri Joona (FIN) +02:15.7
5. William Creighton (IRL) +03:46.3

Epävirallinen pistetilanne – FIA Junior WRC, 4/5 osakilpailua 

1. Sami Pajari (FIN) 85
2. Jon Armstrong  (GBR) 85 
3. Robert Virves (EST) 83
4. Lauri Joona (FIN) 79
5. William Creighton (IRL) 38

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
Twitter: https://twitter.com/samipajari 

Teksti: Patrick Rupponen / Sami Pajari Media

Jätä kommentti