Juha Koskiniemi pääsi tuulettamaan kauan himoitsemaansa voittoa RADALLE.com Drifting SM Ahvenistossa

Juha Koskiniemi ajoi RADALLE.com Drifting SM Ahveniston voittoon. Kuva: Loudlife Media / AKK

Kuusi osakilpailua käsittävän Drifting SM-sarjan neljäs osakilpailu kaudella 2022 ajettiin Ahveniston moottoriradalla sunnuntaina 14.8. Kilpailun voittoon ajoi Juha Koskiniemi, joka päätti pitkän kakkossijaputkensa voittoon. 

RADALLE.comin järjestämässä ja Ahveniston moottoriradan suolenkillä ajetussa osakilpailussa nähtiin lajitteluissa kovavauhtisia ajosuorituksia. Yli 90 pisteen suorittajia ei kuitenkaan saatu kuin kaksi ja ne tekivät SM-pistekärki Juha Koskiniemi (FPDA) sekä pistekakkonen Juha Pöytälaakso (FPDA). Ykköseksi ajoi Koskiniemi 94 pisteellä, joka otti samalla kauden ensimmäisen lajitteluvoittonsa. 

– Ihan mukavasti meni, mahtavaa oli päästä ajamaan vähän isommalla radalla. Pieniä ongelmia tuli lajittelun toisessa vedossa, kun laturi hajosi, joten pikku hommaa olisi vielä ennen kaaviota, Koskiniemi valaisi. 

Pöytälaakso jatkoi tämän kauden loistavia lajittelusuorituksiaan 90 pisteellä. Kolmanneksi tyylitteli Jarkko Jylhä (FPDA) 88 pisteellä. Viiden kärjen täydensivät Mikko Viitala (KiikoisAS) ja Tero Lahnakoski (FPDA), jotka lajittelivat molemmat 85 pistettä. 

Juha Pöytälaakso ajoi Ahvenistolla toiseksi. Kuva: Loudlife Media / AKK

Koskiniemi päätti Pöytälaakson voittoputken

Lajittelujen tulokset antoivat hyvin osviittaa myös itse kilpailun tuloksille. Vain Viitala ja Lahnakoski vaihtoivat paikkaa lopullisissa tuloksissa. TOP4-vaiheeseen etenivät siis Lahnakosken lisäksi Jylhä, Pöytälaakso ja Koskiniemi. 

Vastakkain asettuivat Koskiniemi ja Lahnakoski sekä Pöytälaakso ja Jylhä. Tältä kaudelta jo tutuksi tulleeseen tyyliin finaaliin tiensä raivasivat Juhat Pöytälaakso ja Koskiniemi. Kyseessä oli jo kaksikon kolmas finaalikohtaaminen kuluvalla kaudella. 

Pronssifinaalissa kohtasivat näin Jylhä ja Lahnakoski. Jylhä onnistui tuomariston makuun vedoissaan paremmin ja otti näin ensimmäisen palkintopallisijan lyhyellä SM-urallaan. 

Finaali oli jälleen äärimmäisen tasaväkinen, mutta lopulta tuomaristo suhteellisen nopeastikin totesi Koskiniemen suoriutuneen paremmin. Samalla Koskiniemi päätti kolmen kisan hopeaputken sekä Pöytälaakson kahden kisan voittoputken. 

– Tänään meni kaikki niin kuin suunniteltiin. Pitkään on voittoa jahdattu ja nyt se vihdoinkin tuli, ei voi olla kuin tyytyväinen. Koitetaan jatkaa ensi viikolla samaan tahtiin, Koskiniemi tunnelmoi kisan päätteeksi. 

Sarjan pistetilanteessa Koskiniemi sai kasvatettua pistejohtoaan Pöytälaaksoon nähden. Koskiniemellä on koossa nyt 411 pistettä ja Pöytälaaksolla 329. Ahvenistolla seitsemänneksi jäänyt Jonathan Hast (FPDA) jatkaa sarjan kolmantena 249 pisteellä. 

Drifting SM-sarja jatkuu heti ensi viikon lauantaina 20.8. Seinäjoella, kun vuorossa on kauden viides osakilpailu, EPUA Drifting SM. 

Tulokset: RADALLE.com Drifting SM Ahvenisto 2022

Lajittelut TOP5: 

1. Juha Koskiniemi 94p 
2. Juha Pöytälaakso 90p 
3. Jarkko Jylhä 88p 
4. Mikko Viitala 85p 
5. Tero Lahnakoski 85p 

KAIKKI LAJITTELUPISTEET >>

Kokonaiskilpailu TOP5: 

1. Juha Koskiniemi
2. Juha Pöytälaakso
3. Jarkko Jylhä
4. Tero Lahnakoski
5. Mikko Viitala

KAIKKI TULOKSET >>

Pistetilanne 4/6 osakilpailua TOP5: 

1. Juha Koskiniemi 411p 
2. Juha Pöytälaakso 329p 
3. Jonathan Hast 249p 
4. Jarkko Jylhä 209p 
5. Kim Koski 195p 

KAIKKI PISTEET >>

KUVAGALLERIA >>

Teksti: Drifting SM / Viestintä

Jätä kommentti