Pajari tavoittelee toista perättäistä Viron MM-rallin voittoa

Kuva: Rallypixels

Rallin junioreiden MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Virossa, kun vuorossa on viisiosaisen sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu, Rally Estonia. Haastavan alkukauden jälkeen Sami Pajari ja kartturi Enni Mälkönen pääsivät Portugalissa tuulettamaan voittoa, mutta pitääkseen MM-haaveet elossa olisi voitto myös Virossa ehdottoman tärkeää. 

Viro tarjoaa hyvän näyttämön Pajarin mestaruusjahdille, sillä vuonna 2020 debyyttikaudellaan Pajari otti ensimmäisen Junior WRC-luokan palkintokorokesijansa nimenomaan Virosta ajamalla toiseksi ja viime vuonna oli vuorossa sitten ensimmäinen luokkavoitto. Näin Pajarilla onkin vain hyviä muistoja molemmilta kerroilta, kun Rally Estonia on aiemmin ajettu MM-arvoisena.

Torstai-iltana alkavasta rallista Pajari ennustaa haastavaa, etenkin jos ennustettu saderintama saavuttaa erikoiskokeet. 

– Viime vuonna kun täällä ajettiin niin oli tosi kuuma, lähemmäs 40 astetta. Nyt ei onneksi sitä huolta ole. Toisaalta viikolle on ennustettu sateita, jotka saattavat tehdä tiestöstä tosi mutaisen, kun tiepohjat ovat muutoinkin täällä pehmeitä, Pajari ennakoi. 

Kuva: Rallypixels

Pajari on tällä hetkellä luokassa kolmantena 56 pisteellä, edellä ovat britti Jon Armstrong ja Suomen Lauri Joona, joilla on plakkarissa 67 ja 66 pistettä. 

– Hyvillä mielin lähdetään kisaan, voittoahan se vähän huutelisi, mikäli halutaan pitää mestaruushaveet elossa. Perjantai tulee olemaan tärkeä päivä ja se varmasti antaa suuntaa loppukisalle, etenkin kun reitti on kaikille suurelta osin tuttu viime vuodelta, Pajari ennustaa. 

Tarton ympäristössä ajettavassa kisassa ajetaan torstaina vain yleisöerikoiskoe. Perjantai on kisapäivistä pisin, kun ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta ja 140 erikoiskoekilometriä. Lauantaina ajetaan yhdeksän erikoiskoetta ja 95 erikoiskoekilometriä. Sunnuntaillekin pätkiä on jätetty mukavasti, kun ohjelmassa on 6 erikoiskoetta ja 77 erikoiskoekilometriä. Suurin osa kilpailun reitistä noudattelee pääosin viime vuoden erikoiskokeita, joten nähtäväksi jää pystyykö Pajari toistamaan viime vuoden voiton hyväksi todetuilla nuoteilla.

Pistetilanne – FIA Junior WRC, 3/5 osakilpailua 

1. Jon Armstrong (GBR) 67p
2. Lauri Joona (FIN) 66p
3. Sami Pajari (FIN) 56p 
4. Robert Virves (EST) 49p
5. William Creighton (IRL) 28p 

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
Twitter: https://twitter.com/samipajari 

Teksti: Patrick Rupponen / Sami Pajari Media

Jätä kommentti