Heikki Westerlund päätti talvikautensa kolmossijaan

Heikki Westerlundin ja Hanna Valosen tyylinäyte lumella / Sportkuvat
Heikki Westerlundin ja Hanna Valosen tyylinäyte lumella / Sportkuvat

Lauantaina ajeltiin rallia Riihimäen ympäristössä Auto Sorsa -rallissa viiden erikoiskokeen verran. Lämpö ja aurinko olivat sulattanneet teitä jo pehmeiksi ja ihan soralle asti. Oli toki pätkillä vielä myös metsäisiä jäisiä osuuksia.Kaiken kaikkiaan ajetut erikoiskokeet olivat hienoja, paikoin hyvin vaativia ja hyvin nopeita osuuksia myös riitti. Oli mukava ja kompakti ralli.

Meillä oli tosi kova vastus tässä historic-nuottiluokassamme, vaikka autoja ei startannut kuin viisi.Valitettavasti Kolehmaisen Joonas, joka ajoi pohjat Fordillaan 1. erikoiskokeelle joutui keskeyttämään tekniseen vikaan rallin toisella erikoiskokeella.

Kahden ajetun ek:n jälkeen me olimme luokassa toisena 11,4 sekuntia Volvoa ohjastavaa Timo Kuukkaa perässä ja Pasi Hapulahti oli kolmantena5,1 sekuntia meistä, hän ajoi myös Volvolla. Koska tiet olivat osin hyvin pöperöisiä päätin kokeilla pitkälle kolmos ek:lle (14,5 km) Mantan alle ns.”vanhan säännön” kapeampaa Pirellin rengasta oletusarvolla, että se toimisi paremmin sohjoisilla osuuksilla. Eipä muuten vaihtoehto toiminut. 

Toki pätkä oli osin hyvin nopeaa baanaa ja etu oli vahvoilla Volvoilla, mutta ajaminen oli kyllä vaikeaa. Täällä sitten saimme Kuukalta selkään peräti 13,7 sekuntia ja Hapulahdelta 8,9 sekuntia. Ero venähti kokonaistilanteessa Kuukkaan 25,1 sekuntiin ja Hapulahti oli edellä 3,8 sekuntia.Seuraavassa huollossa vaihdoimme alle saman tien takaisin 140 mm kulutuspinnan leveydellä olevat ns. ”uuden säännön” Pirellit.

EK:t 4 ja 5 vielä ajettiin maaliin, mutta Riihimäen omille nopeille Volvo miehille emme pärjänneet. EK:lla 4 (11,4 km) jäimme Kuukalle 8 sekuntia ja Hapulahdelle 0,8 sekuntia.Viimeisellä lyhyellä pätkällä (7,21 km) ajoimme toiseksi, jääden Hapulahden pohjista 6,5 sekuntia mutta Kuukkaa voitimme 0,6 sekuntia.

Kuukan Timo voitti luokan 22,2 sekunnin erolla Hapulahden Pasiin ja me jäimme Pasista 11,1 sekuntia. Onnittelut heille!

Rallin tulokset löytyvät täältä.

Mukava oli rallipäivä, Hannan kanssa nuotti toimi hyvin ja huollossa Joonas ja Toni tekivät taas kerran ammattimaista työtä. Kiitokset heille kaikille siitä! Valitettavasti tämän talven rallimme olivat nyt tässä, koska ralleja joihin meidän piti vielä osallistua on peruttu.

Tässä vaiheessa ennen kesäkauden alkua esitän kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille, rallien järjestäjille sekä median edustajille.

Videoita myös tästä rallista Mantan kabiinista kuvattuina löytyy YouTubesta tältä kanavalta.

Terveisin

Hessu Westerlund

Jätä kommentti