TGS Worldwiden autokunnille kaksijakoiset tulokset Tunturirallista

 

Emil Lindholm. Kuva: Jani Salonen

Ralli SM-sarjan kauden 2021 avauskilpailu Arctic Lapland Rally ajettiin Rovaniemen ja Kemijärven maisemissa perjantaina ja lauantaina. TGS Worldwide-tiimistä mukana olivat Škoda-kuljettajat Emil Lindholm ja Aleksi Röyhkiö, sekä Teemu Asunmaa ja Mikko Heikkilä. 

TGS ASV Teamille tiimimestaruuspisteitä kerryttävä Teemu Asunmaa voitti Tunturirallin SM1-luokan jo toisena vuonna putkeen ja sai kotiinviemisiksi mukaansa himoitut poronsarvet. Asunmaa hallitsi luokan tilannetta käytännössä kilpailun alusta loppuun, vaikka vaikeuksiakin mahtui matkalle. 

– Tavoite on täytetty, ja siihen pitää olla tyytyväinen. Onhan se tietenkin aina erityistä voittaa täällä. Kauden ensimmäiseen kisaan panostetaan eniten, jotta saadaan kausi hyvin pyörähtämään käyntiin. Paljon ajettiin testiä ja se kannatti, Asunmaa fiilisteli kilpailun maalissa. 

TGS ASV Teamin toiselle kuljettajalle Mikko Heikkilälle arktinen seikkailu muuttui mollivoittoiseksi heti kilpailun ensimmäisellä erikoiskokeella. Hyvässä vauhdissa Aittajärven pikataipaleella ollut Heikkilä ajoi ulos nopeavauhtisen erikoiskokeen puolivälissä. 

– Se oli sellainen kohtuu kääntyvä vasen. Ajattelin mennä siihen ronskilla otteella ja käänsin liikaa sisään. Auto lähti siitä liian hyvin kääntymään, etupyörä nousi lumipenkan päälle ja penkka käänsi kahdelle pyörälle ja siitä katolleen, Heikkilä kertasi ulosajotilannettaan.  

Enemmän kosmeettisista vaurioista kärsinyt Škoda saatiin kuitenkin yön aikana kuntoon ja Heikkilä sijoittui kakkospäivän hyvien erikoiskoeaikojen siivittämänä SM1-luokan 17. sijalle. 

TGS Škoda Teamin Emil Lindholm uusi viime vuoden sijoituksensa ja oli kolmas. Uusilla intialaisilla MRF-renkailla ajanut Lindholm oli tyytyväinen sijoitukseensa kilpailun maalissa. 

– Ralli SM-sarja on kova sarja, Viime vuonna näimme, että Arctic Lapland Rallysta saavutettu kolmas sija merkitsee sitä, että loppukauden aikana meidän pitää onnistua hyvin, Lindholm kertoi.  

Škoda Teamin toinen suojatti Aleksi Röyhkiö ajoi toisessa SM-rallissaan R5-autolla hienosti SM1-luokan 7. sijalle, vaikka joutuikin keskeyttämään ensimmäisen päivän viimeisellä erikoiskokeella. 

– Vaikeata oli ja tämä viimeinen ajettiin vaan varmasti maaliin. Mutta hei, maalissa ollaan ja se on pääasia, Röyhkiö kertoi viimeisen erikoiskokeen jälkeen. 

SM1-luokka

1. Teemu Asunmaa 1:45:56,6

2. Juha Salo 

3. Emil Lindholm +34,0

4. Juuso Metsälä +3:49,0

7. Aleksi Röyhkiö +8:21,4

17. Mikko Heikkilä +15:24,9

 

Tiimimestaruuspisteet 1/6 osakilpalun jälkeen: 

1. Porvoon Autopalvelu 58p 

2. TGS ASV Team 38p 

3. Printsport 34p 

4. TGS Škoda Team 29p

 

TGS Worldwide verkossa: 

www.tgs.fi/ 

www.facebook.com/TGSWorldwide 

https://www.instagram.com/tgs_worldwide_motorsport/

Jätä kommentti