TGS Worldwide -tiimillä kolme autokuntaa tulevana viikonloppuna ajettavassa Tunturirallissa

Mikko Heikkilä viime vuoden Tunturirallissa. Kuva: Jani Salonen

Toni Gardemeisterin kipparoima TGS Worldwide lähtee kolmen autokunnan voimin tulevana viikonloppuna 14.-15.1. Rovaniemen seudulla ajettavaan Ralli SM-sarjan kauden avausosakilpailuun, Arctic Lapland Rallyyn. TGS:n kokoonpanossa Tunturissa ajaa tuttu Pirellin renkailla varustettu Škoda Fabia -kolmikko: Teemu Asunmaa, Emil Lindholm ja Mikko Heikkilä. 

Seitsemän osakilpailua kaudella 2022 käsittävä Ralli SM-sarja käynnistyy perinteiseen tyyliin kaksipäiväisellä Arctic Lapland Rallylla. ”Tunturissa” TGS:n SM-pisteitä keräävässä tiimissä, TGS Škoda Teamissa, ajavat Lindholm ja Asunmaa. 

Viime vuonna kilpailun voittanut Asunmaa tavoittelee legendaarisesta rallista jo neljättä SM1-luokan voittoaan. Tulevan viikonlopun arktinen seikkailu on kaikkiaan jo 11. alavutelaisen uralla. 

–  Ainahan voittoa lähdetään tavoittelemaan, mutta katsotaan miten ralli lähtee käyntiin. Viikonlopun aikana tulee varmasti uusia tavoitteita. Parasta lähdetään joka tapauksessa tekemään. 

Asunmaan kartturina tällä kaudella toimii Ville Mannisenmäki, Marko Salmisen siirtyessä uusiin tehtäviin. Kaksikko ajoi yhdessä jo kaudella 2018. 

–  Villen kanssa on helppoa lähteä ajamaan, kun ollaan ajettu ennestään yhdessä, yhteistyö pelaa eikä tarvitse sen kummempia miettiä, Asunmaa kertoo. 

Viime kaudella Suomen mestaruuden voittanut Škoda Teamin toinen suojatti Emil Lindholm hakee kartturinsa Reeta Hämäläisen kanssa kauden avauksesta ehjää suoritusta. Etenkin kauden loppupuoliskolla huimaan iskuun äitynyt Lindholm aikoo jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi. 

– Ralli SM-kauden avaus on korotettujen SM-pisteiden takia sarjan kokonaisuuden kannalta tärkeä kisa. Toki alkava SM-kausi on yhden osakilpailun verran edellisvuotta pidempi, mutta jos oli viime kaudella tärkeätä ajaa SM-sarjaa sarjana niin sitä se on tänäkin vuonna, Lindholm sanoo. 

TGS:n kolmatta autoa ajava viime vuoden hopeamitalisti Mikko Heikkilä ei ole viime vuosina Tunturissa juhlinut, tavoitteeksi on nyt asetettu kärkikamppailu. Myös Heikkilällä vaihtuu täksi kaudeksi kartturi, kun viime vuonna nuottia lukeneen Topi Luhtisen tilalle astuu Samu Vaaleri. 

– Lähden hyvillä fiiliksillä Samun kanssa, ollaan treenattu nuottia pitkin syksyä ja tässä nyt pari päivää nuotituksen aikana ja yhteistyö toimii hyvin. Uskallan sanoa, ettei jää kartturista kiinni tämä ralli. 

– Kolmesti olen Tunturissa ajanut eikä oikein ole täällä onnistunut. Vauhdin puolesta meidän pitäisi olla kärkikamppailussa, siihen tietysti tähdätään. Tottakai katsotaan mitä vauhtia pitää ajaa, mutta pidetään pisteet kirkkaana mielessä, Heikkilä arvioi. 

57. kerran ajettava Arctic Lapland Rally käynnistyy tulevana perjantaina klo 11:00 Lordin aukiolta. Perjantain ohjelmassa on viisi erikoiskoetta yhteismitaltaan reilut 87 kilometriä. Lauantain päätöspäivänä ajetaan vielä toiset viisi erikoiskoetta ja 135 erikoiskoekilometriä ennen kilpailun maalijuhlallisuuksia. 

Kilpailunumerot:

TGS Škoda Team 
Emil Lindholm #3 
Teemu Asunmaa #5 

TGS Worldwide 
Mikko Heikkilä #4

Arctic Lapland Rallyn aikataulu:

Perjantai 14.1.

11:00 LÄHTÖ, Lordin aukio
11:43 EK 1 Aittajärvi – 22,69 km
12:46 EK 2 Mäntyvaara 1 – 3,50 km
HUOLTO, Mäntyvaaran ravirata
15:49 EK 3 Kaihuavaara – 27,93 km
17:22 EK 4 Siikakämä – 30,02 km
19:05 EK 5 Mäntyvaara 2 – 3,50 km
HUOLTO, Mäntyvaaran ravirata

Lauantai 15.1.

HUOLTO, Mäntyvaaran ravirata
09:53 EK 6 Ahmavaara – 44,56 km
11:46 EK 7 Ounasvaara – 1,65 km
HUOLTO, Mäntyvaaran ravirata
14:59 EK 8 Heinunkierto – 24,96 km
16:22 EK 9 Sarriojärvi – 32,48 km
17:55 EK 10 Ristilampi – 31,51 km
20:10 MAALI, Lordin aukio

Livetulokset: https://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Livetulokset.html

TGS Worldwide verkossa: 

www.tgs.fi/ 
www.facebook.com/TGSWorldwide 
https://www.instagram.com/tgs_worldwide_motorsport/

Teksti: Patrick Rupponen / TGS Worldwide -tiedotus

Jätä kommentti