Samuli Nevä nousi Länsirannikon Rallin kolmanneksi

Samuli Nevä. Kuva: Loudlife Media

Nevä jatkoi vakuuttavia suorituksiaan rallipoluilla, kun Corolla GT:tä käskyttävä paimiolainen ajoi lauantaina Länsirannikon Rallissa yleiskilpailun kolmannelle sijalle. Suoritus on merkittävä jo siksi, että nuottiluokkien yleiskilpailussa vastassa oli monia moderneja R5-luokan autoja.

Nevä ja kartturi Juha Kivimäki aloittivat neljä erikoiskoetta ja 32 erikoiskokekilometriä käsittäneen rallin tunnustellen ja ensimmäiselle erikoiskokeelle syntyi yleiskilpailun kahdeksanneksi nopein noteeraus. 

– Ykkönen oli liian nopea pätkä meidän pikkuautolle. Lisäksi olosuhteet olivat todella haastavat, kun vesi liukasti pinnan erilaiseksi mitä se oli ollut nuotittaessa.

Juntolassa ajettuun toiseen erikoiskokeeseen Nevä päätti lisätä vauhtia. Taululle syntyi kisan viidenneksi nopein aika. Lähes kotiteillään ajanut paimiolainen oli erikoiskoeen maalissa jo tyytyväisempi. 

– Tiesin, että nyt ennen huoltotaukoa pitää iskeä ja otettava ainakin samassa luokassa ajaviin niskalenkki, jos mielittäisiin kisa voittaa. Markukselle (Hellström) kaikki kunnia, hän on ajanut tosi kovaa tänään, Nevä kertasi kilpailun puolivälissä. 

Samuli Nevä Juntolan erikoiskokeella. Kuva: Loudlife Media

Kilpailun jälkimmäinen puolikas koostui enemmän teknisistä erikoiskokeista ja vauhdit pysyivät maltillisina, joka sopi myös paremmin Nevän autolle. Jälkimmäisen puolikkaan ensimmäiselle erikoiskokeelle, Saukonojalle, kellot pysähtyivät kisan viidenneksi nopeimpaan aikaan ja ennen viimeistä erikoiskoetta Nevä oli myös kokonaiskilpailun viidennellä sijalla. 

Kilpailun päättänyt Mahlion erikoiskoe oli uusi tuttavuus, jota ei ole miesmuistiin ajettu. Jos oli siis tuttuja polkuja kisan ensimmäiset erikoiskokeet niin viimeisellä tuskin oli kukaan ajanut ainakaan kisanopeuksia ennen lauantaita. Asetelmat olivat siis hyvinkin herkulliset kisan päätökselle.

Vastoin kaikkia odotuksia Nevä tykitti erikoiskokeen läpi sellaisella vauhdilla, että mm. viime viikonloppuna SM3-luokan Suomen mestaruuden voittanut Lauri Joona ja muutama R5-kuljettajakin sai hieraista silmiään kilpailun maalissa. Taululle syntyi nimittäin kokonaiskilpailun kolmanneksi nopein aika, joka on lähtökohdatkin huomioon ottaen todella kovan luokan temppu. Suoritus nosti Nevän kokonaistuloksissa kilpailun kolmannelle sijalle. 

– Saukonojan jälkeen oli hyvä fiilis ja se toi myös luottoa viimeiselle erikoiskokeelle. Koetin ajaa pidon rajamailla ja luulin jo, ettei vauhti riittänyt, kun keli oli todella haastava. Siinä koetti vaan hakea tiestä tilaa aina, kun pito näytti huonolta. Sairaan makea erikoiskoe oli tämä, kiitos sen löytämisestä järjestäjille, Nevä fiilisteli kisan maalissa. 

Nevän kausi jatkuu seuraavaksi lauantaina 3.10. Mynämäellä ajettavassa Rantarallissa, joka on samalla F-Rallisarjan finaaliosakilpailu. 

Tulokset: https://www.mut-palvelu.fi/online/

Seuraa Samulia verkossa: 

http://www.rallyteampaimio.com/cms/

https://www.facebook.com/samulinevaofficial

https://www.instagram.com/rally_team_paimio/

Jätä kommentti