Rengasrikon kärsinyt Heikkilä luokassaan kymmenentenä Espanjan MM-rallissa

Kuva: Honza Fronek

Mikko Heikkilä on RallyRACC Rally de Espanan WRC3-luokan kymmenentenä ensimmäisen ajopäivän jälkeen. Viidennellä erikoiskokeella kärsitty rengasrikko varjosti Heikkilän asfalttidebyytin ensimmäistä päivää. Toiseen ja samalla kilpailun pisimpään ajopäivään Heikkilä lähtee päättäväisin mielin.

Mikko Heikkilä29, kartanlukijansa Topi Luhtisen26, kanssa, ovat Espanjan Kataloniassa ajettavan RallyRACC Rally de Espanan WRC3-luokan kymmenentenä ensimmäisen ajopäivän jälkeen. Erikoiskokeella viisi kärsitty rengasrikko pudotti Heikkilää WRC3-luokan sijoituksissa. Kilpailua on jäljellä kaksi ajopäivää ja 11 erikoiskoetta.

Heikkilän uran ensimmäinen asfalttiralli alkoi avauserikoiskokeen kahdeksanneksi nopeimmalla ajalla. Aamun toisella erikoiskokeella Heikkilä oli kuudenneksi nopein ja lenkin viimeiseltä erikoiskokeelta numero kolme tuloksena oli neljäs sija. Huoltotauolle tultaessa Heikkilä oli luokassaan kuudentena.

-Ihan kohtuullisesti tuli. Ykköspätkä tuli väliaikojen perusteella hyvin spinnaukseen asti, jossa menetettiin 10-15 sekuntia. Se menee ihan opettelun piikkiin. Ero luokan kärkeen on pienempi kuin mitä etukäteen odotin. Mitään älytöntä tulospainetta meillä ei ole, tärkeintä on kehittyä asfaltilla ajamisessa.

Iltapäivän aikana aamun erikoiskokeet ajettiin toistamiseen. Erikoiskokeella neljä Heikkilä oli seitsemänneksi nopein, mutta seuraavalla erikoiskokeella kärsitty rengasrikko pudotti Heikkilän luokan kymmenenneksi. Päivän päättäneellä erikoiskokeella kuusi Heikkilä oli seitsemäs.

-Viidennen erikoiskokeen rengasrikko oli ikävä lopetus tälle päivälle. Ihan pätkän alussa oli oikealle kääntyvässä mutkassa irtosoraa tiellä, joka vei leveäksi ja takapyörä osui kanttariin, joka puolestaan rikkoi vanteen. Renkaan vaihtamisessa meni aika pitkään, ja jäätiin vielä takana tulleen pölyyn ajamaan. Näitä tuppaa rallissa tapahtumaan. Muut lenkin erikoiskokeet tulivat puhtaasti ja hyvällä rytmillä.

WRC3-luokan kymmenentenä toiseen ajopäivään lähtevä Heikkilä pyrkii kerryttämään asfaltilla ajettuja kilometrejä. Myös autoa pyritään iltahuollossa säätämään nurmijärveläiskuljettajalle mieleisemmäksi.

-Pieniä säätöjuttuja koitetaan löytää, jotta saadaan autoa mieluisemmaksi. Meillä on muutamia ideoita huomiseksi. Koitetaan ajaa omaa ajoa ja parantaa aikoja pätkä toisensa jälkeen. Toki kuljettajassa on enemmän kehitettävää kuin autossa, mutta oppireissulla täällä ollaan. Kovalla yrkällä vaan huomiseen.

WRC RallyRACC jatkuu lauantaina 16.10. seitsemällä erikoiskokeella ja 117,54 erikoiskoekilometrillä. Ensimmäinen erikoiskoe alkaa 8:44 paikallista aikaa. Kilpailu päättyy sunnuntaina 17.10. kello 13:34. Kilpailua voi seurata WRC+-palvelusta. YLE näyttää aikataulun lihavoidut erikoiskokeet suorana.

WRC3- luokan tulokset 6/17 ajetun erikoiskokeen jälkeen:

1.Emil Lindholm1:05:22,8 Skoda Fabia Rally2 EvoFIN
2.Pepe Lopez1:05:37,7+14,9Skoda Fabia Rally2 EvoESP
3.Kajetan Kajetanowicz1:05:38,0+15,2Skoda Fabia Rally2 EvoPOL
4.Chris Ingram1:06:03,4+40,6Skoda Fabia Rally2 EvoGBR
5.Jan Solans1:06:22,2+59,4Citroen C3 Rally2ESP
10.Mikko Heikkilä1:09:19,9+3:57,1Skoda Fabia Rally2 EvoFIN

Teksti: Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus

Jätä kommentti