Pajarin kausi jatkuu ERC-sarjan osakilpailulla Tsekissä

Kuva: Marcin Rybak

JWRC-sarjaa sekä ERC-sarjaa tällä kaudella ajava suomalaiskaksikko Sami Pajari – Marko Salminen osallistuvat perjantaina alkavaan Barum-ralliin, joka ajetaan Tsekin kaakkoisosassa Zlinin ympäristössä. Kyseessä on tunnetun rengasmerkin nimikkokilpailun juhlavuosi, kun ensimmäisen kerran kilpailu ajettiin vuonna 1971.

Osakilpailu on ERC-kauden neljäs, kolmen osakilpailun jälkeen Pajari johtaa ERC3 Junior-luokkaa 16 pisteen erolla Ranskan Jean-Baptiste Franceschiin. Juniorit ovat mukana myös ERC3-luokassa, jossa Pajari puolestaan on toisena 6 pistettä Espanjan Josep Bassasin takana. 

Tulevan viikonlopun kilpailu on varsin haastava asfalttiralli muutenkin, mutta loppuviikkoa kohti mennessä sääennusteet näyttävät nyt alueelle vesisateita. Mutaa ja liukkautta on luvassa extramäärä etenkin kohdissa, joissa ajolinjaa leikataan pientareen puolelta.

– Haasteellinen kisa, kapeat mutta nopeat pomppuisat tiet. Haastavuutta tulee riittämään, mutta varmasti myös paljon oppia ja kokemusta on luvassa, kertoo Pajari.

KIlpailussa ajetaan kaikkiaan 15 erikoiskoetta joiden kokonaismitaksi saadaan 211 kilometriä. Ralli alkaa Zlinin keskustassa yleisöerikoiskokeella pimeyden jo laskeuduttua perjantaina illalla. Lauantaina ajetaan kahdeksan erikoiskoetta joista parilla viimeisellä mennään hämärän ja pimeyden tuomassa tunnelmassa. Sunnuntaina on ohjelmassa vielä kuusi erikoiskoetta, jotka kaikki ajetaan valoisalla. Ensimmäiset kilpailijat saapuvat maaliin sunnuntaina iltapäivällä 15:30 aikoihin.

– Pitkiä päiviä on tiedossa, torstai pääasiassa nuotitellaan ja aikataulu on sikäli erikoinen, että kaupunkierikoiskoe päästään nuotittamaan vasta hieman ennen puolta yötä. Perjantaina aikaisin aamusta ajetaan qualifying staget ja muut, jonka jälkeen taas jatketaan nuotille, kunnes illalla viimein sitten päästään kisa jo aloittamaan. Unta ei tällä viikolla mahdottomasti kerry, kertoo kartanlukija Marko Salminen.

Aikataulu: https://www.ewrc-results.com/timetable/68543-barum-czech-rally-zlin-2021/

Pistetilanne, ERC3 Junior 3/6 osakilpailua: 

1. Sami Pajari (FIN) 93
2. Jean-Baptiste Franceschi (FRA) 77
3. Nick Loof (GER) 72

Pistetilanne, ERC3 3/6 osakilpailua: 

1. Josep Bassas (ESP) 93 
2. Sami Pajari (FIN) 87 
3. Jean-Baptiste Franceschi (FRA) 69

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
Twitter: https://twitter.com/samipajari 

Teksti: Jani Seppälä / Sami Pajari Media

Jätä kommentti