Pajari maailmanmestaruusjuhlista suoraan Unkarin EM-ralliin

Kuva: Rallypixels

Mestaruushuumasta nopea paluu arkeen. Se kuvastaa hyvin Sami Pajari – Marko Salminen kaksikon valmistautumista Unkarin ERC-osakilpailuun. Espanjan MM-osakilpailusta JWRC-luokan mestaruus matkassa kotimaahan ja noin 12 tunnin päästä jälleen maailmalle. Unkarissa ajettava Rally Hungary on ERC3 Junior-luokan kauden viides osakilpailu ja pistetilanteessa Pajari on vain yhden pisteen päässä johdossa olevasta Ranskan Jean-Baptiste Franceschista.

Unkarin osakilpailun keskuspaikkana on vajaan 120000 asukkaan Nyíregyháza maan koillisessa osassa. Kilpailussa ajetaan kaikkiaan 14 erikoiskoetta joilla mittaa on 182 kilometriä. Kilpailu alkaa kapungintalon lähtöjuhlallisuuksilla perjantaina klo 19 Suomen aikaa, josta lähdetään kohti Rabócsiringin rallicross-rataa, jossa tuntia myöhemmin ajetaan 2,4-kilometrinen avauserikoiskoe.

Lauantaina ajetaan kolmen erikoiskokeen lenkki, jolta palataan huoltoon ja ajetaan samat erikoiskokeet uudestaan. Sunnuntaina ajetaan samalla periaatteella seitsemän erikoiskoetta. Kolmen erikoiskokeen jälkeen huolto, samat kolme uudestaan ja lopuksi vielä lenkin keskimmäinen erikoiskoe 10,86-kilometrinen Fony 10,85 kolmanteen kertaan. Maaliin Nyíregyházaan saavutaan sunnuntaina illalla klo 18 jälkeen. 

Kilpailun reitti on varmasti mielenkiintoinen ja sisältää käytännössä aivan kaikkea, on alavia peltoja ja viinitiluksia, sekä metsäisiä osuuksia korkeammalla. Löytyy hyväkuntoista nopeaa ja leveää tiestöä, mutta vastapainoksi myös hidasta, kääntyilevää ja kapeaa rikkonaista asfalttia. Varmuudella lisämausteena on liukkautta, paikoin mutaa sekä mahdollisesti märkiä puunlehtiä enemmän kuin omiksi tarpeiksi, syksy kun on vahvasti jo läsnä Unkarissakin ja olosuhteet voivat olla hyvinkin suomalaiset. Joten jos vastikään ajetussa Espanjan MM-rallissa ajettiin puhdasta sileää asfalttia, ovat olosuhteet nyt melko erilaiset.

– Keskiviikko on ajettu testiä paikan päällä. Vielä ei osata sanoa onko tie kuinka hyvin kisatiestöä palveleva, kun ei olla aiemmin täällä kilpailtu, mutta torstain nuotituksessa se varmaan tulee nopeasti selville. 

– Sikäli lähtökohta on hyvä että kilpailullista ajotuntumaa on Espanjasta nyt hyvin alla. Ruoka on ollut hyvää, maittaa erinomaisesti siinä kuin ajaminenkin, kertoi hyväntuulinen suomalaiskaksikko testipäivän tunnelmiaan Unkarista.

Aikataulu: https://www.ewrc-results.com/timetable/68544-rally-hungary-2021/

Pistetilanne – ERC3 Junior 

1. Jean-Baptiste Franceschi (FRA) 115
2. Sami Pajari (FIN) 114
3. Nick Loof (GER) 86
4. Norbert Maior (ROU) 82
5. Martin László (HUN) 61

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
Twitter: https://twitter.com/samipajari 

Teksti: Sami Pajari Media / Jani Seppälä

Jätä kommentti