Pajari luokkavoittoon Rovaniemen MM-rallissa

Kuva: Rallypixels

Sami Pajari avasi rallikautensa kartanlukija Enni Mälkösen kanssa Rovaniemen MM-rallissa ottamalla luokkavoiton. Täysin ongelmitta kilpailu ei kuitenkaan sujunut, sillä perjantaina havaittiin autossa iltahuollossa yllättävä vika pyöräntuennassa, jota ei aivan huoltoajan puitteissa ennätetty korjata. 30 sekunnin aikasakosta huolimatta lauantaihin startattiin kuitenkin johtoasemassa.

Lauantain ensimmäinen puolisko sujui kokonaisuutena ongelmitta ja hienoista erikoiskokeista nautiskellen, ilman isompaa varmistelua. 

– Isolla numerolla ajettaessa pito oli paikoin vaihtelevaa, riippuen oliko sora noussut näkyviin, kertoi Pajari haastattelussa. 

Jälkimmäinen kolmen erikoiskokeen lenkki lauantaina käsitti aamupäivän erikoiskokeet toiseen kertaan. Olosuhteet vaihtuivat melko haastaviksi kun pimeys laskeutui ja samalla alkoi melko sakea lumisade. 

– Täyttä vauhtia ajaminen olemattomalla näkyvyydellä ei ole aivan helpointa, turvallisesti kuitenkin saatiin pätkät maaliin suoritettua. Sunnuntaille ei jäänyt isommin tarvetta muuttaa taktiikkaa, ainoastaan kovaa nautiskellen kohti maalia, suunnitteli Pajari lauantain päätteeksi.

Kun sunnuntainkin kaksi erikoiskoetta oli saatu suoritettua, oli viikonloppu sujunut ilman isompia ongelmia ja maalissa oltiin voittajina.

– Kokonaisuutena hieno viikonloppu, ei tehty virheitä ja saatiin nautiskella upeista olosuhteista. Erot repesivät jo kilpailun alussa joten maagisia sekuntitaisteluja ei nyt nähty, mutta katsotaan jo tulevaisuuteen ja kohti tulevia kilpailuja.

Pajari kilpailee jo tulevana viikonloppuna Kouvolassa O.K.Auto -rallissa joka on SM-sarjan osakilpailu. Kouvolan kilpailuun vierelle istuu kartanlukijana ja kuljettajana pitkäaikaista kokemusta omaava Tuomo Hannonen. Kauden päätavoite, JWRC-sarja käynnistyy huhtikuun lopulla Kroatian asfaltilla, johon kartanlukijaksi istahtaa jälleen tutusti Marko Salminen.

Tulokset: https://bit.ly/3bNX84h 

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 

Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 

Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 

Twitter: https://twitter.com/samipajari 

Jätä kommentti