Nevä päätti kautensa luokkavoittoon – ”Autoa jouduttiin säätämään koko ajan”

Kuva: Timo Korkalainen / AKK

Paimion Urheiluautoilijoiden Samuli Nevä kartturinaan Juha Kivimäki ajoivat luokkavoittoon viime lauantaina Orimattilassa järjestetyssä F-Cup -rallisarjan päätösosakilpailussa. Yleiskilpailussa BMW Compactia käskevän Nevän vauhti riitti kaksivetoisten nuottisarjassa seitsemänteen sijaan.

Orimattila Rallissa toiseen kilpailuun uudella BMW Compactilla osallistunut paimiolainen kävi tiukkaa sekuntikamppailua läpi koko päivän Mika Rantasalon ja Max Karhapään kanssa. Ennen huoltotaukoa ajetuille kolmelle ensimmäiselle erikoiskokeelle Nevä ajoi kahdelle pohjat, mutta joutui silti siirtymään huoltoon 0,7 sekuntia Rantasalon perässä. Kolmantena ollut Karhapää seurasi tilannetta reilun kahden sekunnin päässä. 

– Aikamoista pumppaamistahan se oli päivän ensimmäisillä. Auto tuntui vähän paremmalta kuin edellisessä kilpailussa, mutta ei se vielä ole siinä säädöissä missä haluaisin, Nevä kertasi huollosta. 

Kolme seuraavaa erikoiskoetta eivät sujuneet Nevän mieleen ja autoa jouduttiin säätämään jokaisen erikoiskokeen jälkeen. Erot olivat kuitenkin edelleen minimaaliset, Rantasalo piti kärkipaikkaa 0,9 sekunnin turvin ennen Nevää, Karhapää oli parantanut asemiaan ja oli enää 0,4 sekuntia Nevän perässä. 

Kuva: Timo Korkalainen / AKK

– En saa millään luottoa mennä mutkiin riittävän kovaa, aivan liikaa turhia jarrutuksia. Autoa on säädetty koko ajan, meillä on selvästi perustavanlaatuisia ongelmia geometrian kanssa. Ehkä muutokset ovat vähän auttaneet, mutta tekemistä on vielä, Nevä kertoi ennen viimeistä erikoiskoetta. 

Viimeiselle erikoiskokeelle Nevä sai säädettyä autoa jälleen mieleiseen suuntaan ja se näkyi heti ajassa. Taululle luokan pohjat lähes 5 sekunnin erolla ja tulokseksi luokkavoitto ja yleiskilpailussa kaksivetoisten nuottisarjan seitsemäs sija. 

– Autoa saatiin hiukan paremmaksi, mutta töitä sen kanssa on vielä paljon. Mahtavaa että saatiin kuitenkin kausi päätettyä positiivisella tuloksella. Koitetaan nyt tauon aikana saada autoa vieläkin eteenpäin, että ollaan valmiita ensi kaudella. Kiitos jälleen huollolle ja yhteistyökumppaneille, Nevä päätti. 

Ensi kaudella Nevän tavoitteena on jälleen kiertää F-Cup rallisarja kokonaisuudessaan. Sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Valkealassa 29.1.

Seuraa Samulia somessa:

Facebook: @samulinevaofficial / www.facebook.com/samulinevaofficial 
Instagram: @rally_team_paimio / www.instagram.com/rally_team_paimio/

Teksti: Patrick Rupponen / Samuli Nevän tiedotus

Jätä kommentti