Lauri Heinoselle kolmas driftingin Suomen mestaruus – ”Tänään on aikamoiset juhlat”

Finaalissa etualalla oikealla Lauri Heinonen ja vasemmalla Henri Haanpää. Kuva: Loudlife Media / AKK

Drifting SM-sarjan päätösosakilpailu ajettiin lauantaina 18.9. Jurvassa, Botniaringin moottoriradalla. Kilpailun voittoon ja samalla kolmanteen Suomen mestaruutensa ajoi lopulta näytöstyyliin Porista kotoisin oleva Lauri Heinonen. Kauden päätöksestä ei lopulta muodostunut trilleriä, sillä pistetilanteessa ensimmäisenä ja toisena olleet Heinonen ja Juha Pöytälaakso kohtasivat toisensa jo TOP16-vaiheessa. 

Kilpailullinen osuus aloitettiin tuttuun tapaan lajitteluilla ja menneeltä kaudelta tuttuun tyyliin sen voitti Heinonen 96 pisteellä. Kauden neljässä osakilpailussa kolmesta on lajitteluvoitto päätynyt Heinosen nimiin, ainoastaan kauden avauskisassa Turussa Heinonen ei voittanut lajitteluja ollen kolmas.  

– Entry on täällä haastava, mutta koitetaan parantaa sitä kaaviossa. Tavoitteena oli olla lajittelujen kärjessä, joka helpottaa kaaviovaihetta ja se tehtiin, Heinonen kertoi lajittelujen jälkeen.  

Toiseksi itsensä lajitteli Ville Kaukonen, joka keräsi arvostelutuomareilta 92 pistettä. Nousujohteista kautta ajava Henri Haanpää tyylitteli 91 pisteellään kolmanneksi. Viiden parhaimmiston täydensivät Juha Koskiniemi ja Mika Keski-Korpi.  

Heinosen mestaruus varmistui jo TOP16-vaiheessa 

Kauden viimeisestä pariajokaaviosta ei muodostunut jännitysnäytelmää, sillä Heinonen kohtasi pistekakkosena olleen Juha Pöytälaakson jo heti kaavion toisella kierroksella. Heinosen mennessä parista jatkoon tarkoitti se enää ohuita saumoja pisteissä kolmantena olleen Jonathan Hastin mestaruushaaveissa. Hast kuitenkin putosi jatkosta myöskin TOP16-vaiheessa, ja se varmisti Heinosen mestaruuden jo ennen viimeisiä kaavion vaiheita.  

Kuin kirsikaksi kakun päälle Heinonen pudotti myös seuraavat vastustajansa ja ajoi myös osakilpailun voittoon ja repäisi lopulliseen pistetaulukkoon muhkean eron. Upeasti koko päivän ajanut Haanpää oli toinen ja Kaukosen pronssifinaalissa voittanut Kristiina Aalto hienosti kolmas.  

Heinonen oli tällä kaudella lopulta jopa murskaavan ylivoimainen. Kaksi osakilpailuvoittoa ja kolme lajitteluvoittoa kertovat omaa tarinaa Heinosen vakuuttavuudesta. Kyseessä oli Heinosen toinen perättäinen ja kaikkiaan kolmas Suomen mestaruus, ensimmäisen tullessa kaudella 2018. 

– Maistuu todella hyvältä, mestaruus varmistui tänään jo aikaisessa vaiheessa. Kolmas Suomen mestaruus, ei sitä oikein voi edes uskoa. Todella upea päivä, tänään on aikamoiset juhlat, Heinonen tunnelmoi kisan jälkeen.  

SM-hopealle ajoi myöskin kolmatta mestaruuttaan jahdannut Juha Pöytälaakso. Juha Koskiniemi täydensi kauden kolmen parhaimmiston SM-pronssillaan.  

Tulokset: RADALLE.com Finals, Botniaring

Lajittelut TOP4: 
1. Lauri Heinonen 96p 
2. Ville Kaukonen 92p 
3. Henri Haanpää 91p 
4. Juha Koskiniemi 91p  

Kokonaiskilpailu TOP4: 
1. Lauri Heinonen
2. Henri Haanpää 
3. Kristiina Aalto 
4. Ville Kaukonen 

Lopullinen pistetaulukko 4/4 osakilpailua TOP4: 
1. Lauri Heinonen 366p 
2. Juha Pöytälaakso 252p 
3. Juha Koskiniemi 231p 
4. Jonathan Hast 226p  

KAIKKI TULOKSET >> 
PISTETAULUKKO >>
KUVAGALLERIA >>

Teksti: Drifting SM / Viestintä

Jätä kommentti