Lauri Heinonen hallitsi Drifting SM-sarjan toista osakilpailua alusta loppuun

Lauri Heinonen (vas.) ja Juha Pöytälaakso Kuopion osakilpailun finaalissa. Kuva: Loudlife Media / AKK

Drifting SM-sarjan kauden toiset pisteet jaettiin lauantaina 10.7. Heinjoen moottoriradalla, Kuopiossa. Kilpailun tapahtumia hallitsi viime vuoden Suomen mestari Lauri Heinonen, mutta helpolla ei voitto irronnut, sillä voittaja jouduttiin hakemaan uusintakierroksen kautta. 

 Kilpailun lajittelut olivat tasaiset, koko viiden kärki saavutti yli 90 pistettä ja oli myös neljän pisteen sisällä toisistaan. Lajittelun voitti Heinonen, joka tyylitteli 95 pistettä Kuopion vauhdikkaalla radalla. Vain pisteen päähän Heinosesta jäi Teemu Peltola

– Hyvin sujui lajittelut tänään, ensimmäisellä vedolla sain 90 pistettä ja tunsin missä jäi vajaaksi. Sain parannettua sitten vielä kakkosvedolle. Hyvällä fiiliksellä kohti kaaviota, Heinonen kertoi lajitteluiden jälkeen. 

Kolmanneksi sijoittui Juha Pöytälaakso ja neljänneksi kauden ensimmäisen osakilpailun lajittelut voittanut Juha Koskiniemi, jotka molemmat saivat arvostelutuomareilta 92 pistettä. 

Lajittelun kuuden parhaimmiston täydensivät ensimmäisen osakilpailun kaksi parasta, Ville Kaukonen 91 pisteellä ja Jonathan Hast 87 pisteellä. 

Heinonen hallitsi myös pariajot – voittaja haettiin uusinnalla

Pariajokaavio ei tarjonnut suoranaisia yllätyksiä, sillä neljän parhaan joukkoon raivasivat tiensä loppujen lopuksi sama nelikko, joka hallitsi myös kilpailun lajittelut. Vastakkain TOP4-vaiheessa olivat Pöytälaakso ja Peltola sekä Koskiniemi ja Heinonen toisella puolella kaaviota. 

Äärimmäisen tasaisesti sujuneen TOP4-vaiheen jälkeen finaaliin ajoivat Pöytälaakso ja Heinonen. Koskiniemi ja Peltola ratkaisivat kolmannen sijan kohtalon, joka päätyi lopulta Koskiniemen nimiin. 

Jos oli TOP4:ssä tasaista niin finaali oli sitä aivan yhtä lailla. Ratkaisu jouduttiin lopulta hakemaan One More Timellä, eli uusinnalla, kun ensimmäisillä kahdella vedolla tuomarit eivät saaneet kaksikon paremmuutta selvitettyä. Lopulta uusinnan jälkeen Heinonen julistettiin voittajaksi.

– Aika täydellinen päivä, en ole ennen voittanut samassa kisassa lajitteluja ja itse kilpailua. Tätä ollaan tietysti jahdattu joka kilpailussa, jossa ollaan oltu mukana. Hienoa ajaa kun on ihmisiä ympärillä, jotka tukevat ja kannustavat, kiitos siitä, Heinonen tunnelmoi. 

Lauri Heinonen. Kuva: Loudlife Media / AKK

Mestaruustaistelussa Heinonen siirtyi nyt pistejohtoon. Eroa on tosin vain piste seuraavana tuleviin Pöytälaaksoon ja Koskiniemeen. Drifting SM-sarja jatkuu pienen tauon jälkeen lauantaina 21.8. Seinäjoella ajettavassa EPUA Drifting SM-osakilpailussa. 

Tulokset: FPDA Drifting SM Kuopio

Lajittelut TOP4: 
1. Lauri Heinonen 95p 
2. Teemu Peltola 94p 
3. Juha Pöytälaakso 92p 
4. Juha Koskiniemi 92p 

Kokonaiskilpailu TOP4: 
1. Lauri Heinonen
2. Juha Pöytälaakso 
3. Juha Koskiniemi 
4. Teemu Peltola 

Pistetilanne TOP4 2/4 osakilpailua: 
1. Lauri Heinonen 150p 
2. Juha Pöytälaakso 149p 
3. Juha Koskiniemi 149p 
4. Jonathan Hast 144p 

KAIKKI TULOKSET >>
PISTETILANNE >>
KUVAGALLERIA >>

Teksti: Drifting SM / Viestintä

Jätä kommentti