Heikkilän Espanjan MM-rallille ennenaikainen päätös

Kuva: Honza Fronek

Mikko Heikkilän asfalttidebyytti RallyRACC Rally de Espanassa on keskeytynyt. Heikkilä ja kartanlukija Luhtinen ovat kunnossa. Rallin jatkaminen sunnuntaina Rally2-säännön myötä on mahdollista.  

Mikko Heikkilä, 29, kartanlukijansa Topi Luhtisen26, kanssa, ovat joutuneet keskeyttämään Espanjan Kataloniassa ajetun WRC RallyRACC Rally de Espanan kilpailun yhdeksännellä erikoiskokeella. Keskeytyksen syynä on ulosajo. Heikkilä sekä Luhtinen ovat kunnossa. 

Heikkilän uran ensimmäinen asfalttiralli alkoi perjantaina avauserikoiskokeen kahdeksanneksi nopeimmalla ajalla. Aamun toisella erikoiskokeella Heikkilä oli kuudenneksi nopein ja lenkin viimeiseltä erikoiskokeelta numero kolme tuloksena oli neljäs sija. Huoltotauolle tultaessa Heikkilä oli luokassaan kuudentena. 

-Ihan kohtuullisesti tuli. Ero luokan kärkeen on pienempi kuin mitä etukäteen odotin. Mitään älytöntä tulospainetta meillä ei ole, tärkeintä on kehittyä asfaltilla ajamisessa. 

Iltapäivän aikana aamun erikoiskokeet ajettiin toistamiseen. Erikoiskokeella neljä Heikkilä oli seitsemänneksi nopein, mutta seuraavalla erikoiskokeella kärsitty rengasrikko pudotti Heikkilän luokan kymmenenneksi. Päivän päättäneellä erikoiskokeella kuusi Heikkilä oli seitsemäs ja luokassaan kymmenentenä.

-Viidennen erikoiskokeen rengasrikko oli ikävä lopetus tälle päivälle. Muut lenkin erikoiskokeet tulivat puhtaasti ja hyvällä rytmillä. 

Lauantain toinen ajopäivä alkoi avauserikoiskokeen seitsemänneksi nopeimmalla ajalla. Aamun toisella erikoiskokeella Heikkilä oli viides. Erikoiskoe numero yhdeksän, El Montmell 1, kuitenkin keskeytti Heikkilän kilpailun.  

-Ymmärsin nuotin nopeammaksi kuin se todellisuudessa oli, vaikka Topi sanoi sen juuri kuten pitikin. Jarrutus jäi liian myöhäiseksi ja keula osui puuhun. Ollaan kunnossa Topin kanssa. 

Rally2-sääntö mahdollistaa kilpailun jatkamisen sunnuntaina. Heikkilän tavoitteena on ajaa kilpailu loppuun ja kerryttää kokemusta asfaltilla, mikäli auto saadaan kuntoon.

-Pahoittelut yhteistyökumppaneille, tukijoille sekä tiimille. Katsotaan, mitä huollossa saadaan tehtyä. Yritetään ajaa sunnuntai läpi ja kerryttää kilometrejä, jos mahdollista.  

Teksti: Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing tiedotus

Jätä kommentti