Haapamäki SweepBank-tiimin täyssähköisellä Supercar-autolla Höljesin historialliseen RallyX Nordic-kisaan

Kuva: Haapamäki RX

Suomalaisia rallicross-faneja jo muutaman vuoden suorituksillaan sekä radalla että somessa viihdyttänyt, Sastamalasta kotoisin oleva Henri ”Henkka” Haapamäki on mukana RallyX Nordic-sarjan toisella kisaviikonlopulla Ruotsin Höljesissä 13.-16. toukokuuta. Autona Haapamäellä toimii suomalaisen ex-WRC-tähti Jani Paasosen luotsaaman SweepBank-tiimin täyssähköinen Ford Fiesta Supercar. 

Kaksinkertainen rallicrossin SRC-luokan Suomen mestari Haapamäki vaihtoi lopullisesti Supercar-luokkaan viime vuonna tarkoituksenaan ajaa ensimmäinen täysi SM-kausi luokassa. Kuten monen muunkin lajin kohdalla, myös rallicrossin SM-kausi joutui kuitenkin koronapandemian uhriksi eikä SM-pisteistä ajettu. Haapamäki ajoi kuitenkin valikoituja kansallisia kilpailuja keräten kokemusta uudesta Supercar-Fiestastaan. 


Nyt edessä on kuitenkin täysin uusi haaste, kun kyseessä on Haapamäen ensimmäinen ulkomaan kilpailu Ruotsin rallicrosspyhätössä, Höljesissä. Kyseinen kilpailu on myös ensimmäinen laatuaan, jossa sähkö- ja polttomoottoriautot kilpailevat samassa luokassa. 

– Ei tätä asiaa tarvinnut kauaa miettiä, kun Jani soitteli ja ehdotti tälläista mahdollisuutta. Mielestäni tämä on myös osoitus siitä, että ollaan tehty asioita oikein ja yhteistyökumppaneiden isot satsaukset tuottavat nyt sitä hedelmää. Mahtava saada olla mukana historian ensimmäisessä kilpailussa, jossa sähkö- ja polttomoottoriautot ajavat samassa luokassa.

Kuva: Toni Ollikainen

SweepBank-tiimin täyssähköinen Project E-luokan sähköauto on vastaava, jolla tullaan ajamaan rallicrossin MM-sarjan pääluokkaa kaudella 2022. 
Kokemusta sähköautosta rallicrossin puolella Haapamäellä ei ole vielä yhtään, joskin luvassa on vielä tällä viikolla kaksi testipäivää, joissa Haapamäki pääsee ottamaan ensimmäiset maistiaiset SweepBankin väreissä olevaan Ford Fiestaan. 

– Annan suuren lisäarvon sille, että saimme yhden lisäkilpailun kalenteriin. Tämä palvelee myös hyvin meidän valmistautumista tulevaan SM-kauteen. 

Höljesin RallyX Nordic-viikonloppuna ajetaan kaksi osakilpailua, ensimmäinen lauantaina 15.5. ja toinen sunnuntaina 16.5. Rallicross SM-sarja käynnistyy heti seuraavana viikonloppuna Honkajoen osakilpailulla.


Henri Haapamäki RX somessa 
Facebook: https://www.facebook.com/haapamakiracing1 
Instagram: https://www.instagram.com/haapamakiracing/ 
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCvHj-VgoVVj9Kg8glbZOkAw

SweepBank somessa
Facebook: https://www.facebook.com/sweepbank 
Instagram: https://www.instagram.com/hellosweepbank/

Teksti: Patrick Rupponen

Jätä kommentti