Ari-Matti Rikkinen upealla Cosworth Sierralla mukaan Historic-sarjaan

Kuva: Marko Kyöstilä

Hartolassa Jari-Pekka Rallissa upean Ford Sierra Cosworthin viivalle tuonut Ari-Matti Rikkinen kertoo ensi kauden suunnitelmistaan seuraavasti.

– Jätettiin mennyt kausi kesken. Oli tarkoitus ajaa vielä Keravalla, mutta Heinolan kisan onnistuminen tarkoitti sitä että auton pystyi laittamaan osiin. 

– Auton huonoja kohtia on nyt korjattu, kuten hommattu uudet etuiskarit sekä moottorinohjaukseen tulee muutoksia. Iskarit olivat aivan liian lyhyet, ettei autoa saanut edes oikeaan korkoon. Se taas tietää sitä, että ajettavuus ei ole optimilla tasolla kun balanssi on pielessä. Moottorinohjainmuutosten jälkeen auto alkaa antamaan liekkiä pakoputkesta ja tällä pidetään ahtopaineita yllä ilman kaasun painamista. Eli auton ajaminen helpottuu huomattavasti monella osa-alueella. 

– Paljon on myös muutakin parsimista tehty ja autoa siistitty entistä hienommaksi. Kuitenkin Historicissa on tarkoitus kunnioittaa näitä vanhoja hienoja autoja.

– Tulevalla kaudella olisi tarkoitus ajaa ainakin Historic-sarja kokonaisuudessaan. Tammikuussa viimeistään pitäisi päästä kokeilemaan päivityksiä ja 30.1. tarkoitus esiintyä Valkealan Testi-erikoiskokeella. Mahdollisesti ajetaan myös Kouvolan SM-rallissa nolla-autoa jos meidän auto sinne hyväksytään. Pari sarjakilpailua on merkattu Historic-sarjaan talvelle Ähtärissä, sekä Iisalmessa. Iisalmessa ainakin luulisi olevan talviset olosuhteet, mutta Ähtärin kanssa voi olla vaikeaa. Aika näyttää.

– Kesällä kilpailukalenteri todennäköisesti sisältää pelkästään Historic-sarjan osakilpailuja, koska Lahden EM-Historic kuuluu meidän omaan kansalliseen sarjaan. Tarkoittaa sitä, että kesällä on neljä kilpailua.

Seuraa Ari-Matin menoa Facebookissa: https://www.facebook.com/rtracinglpr

Jätä kommentti